Branweer redt kat van verdinkingsdood

Hoofddorp; Brandweer redt kat van verdrinkingsdood [video]

Hoofddorp – Vrijdagavond rond half elf kwam bij de brandweer de melding binnen dat er een dier te water was geraakt, in de vaart langs het Burgemeester van Stamplein ter hoogte van de Antje Breijerstraat was een kat van driehoog naar beneden gevallen. De brandweer is met spoed ter plaatse gegaan. De brandweer heeft via de hoge kade een ladder in het water laten zakken, hierna is een brandweerman afgedaald om het arme beestje te redden.

Brandweer redt kat van verdrinkingsdood
Brandweer redt kat van verdrinkingsdood

Echter het angstige in water spartelende huisdier was niet voor de poes en liet zich niet zomaar vangen.  Dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken is hier wel bewezen, want hij ging de strijd aan met zijn reddende engel. Door het adequaat handelen van deze redder van mens en dier kon de drenkeling plaatsnemen in een tijdelijk onderkomen, waarna het dier naar boven gehesen werd. Vervolgens werd de kat overgedragen aan zijn blije baasjes.

Tot grote vreugde van de omstanders die ook de angstige momenten van het diertje mee beleefden.

Een kat staat erom bekend dat ze negen levens hebben, maar in dit geval was de kans op overleven klein als de Brandweer de kat niet had gered van de verdrinkingsdood.